Ca urmare a imaginilor difuzate de postul de televiziune DIGI 24, astăzi, 8 octombrie, de la sediul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), cu persoane din cadrul acestui minister care încalcă regulile cu privire la purtarea măștii la accesul și în interiorul instituțiilor publice, vă comunicăm că ministrul Ion Ștefan nu tolerează încălcarea regulilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor cauzate de pandemia de COVID-19, fapt pentru care:

  1. Am solicitat înlocuirea personalului militar care asigură paza sediului MLPDA, ca urmare a încălcării, de către acesta, a ordinelor privind asigurarea măsurilor de protecție a angajaților ministerului.
  2. Am luat măsurile de identificare, pe baza imaginilor înregistrate de camerele de luat vederi din incinta MLPDA, a personalului care nu respectă măsurile de protecție impuse, acesta fiind sancționat cu AVERTISMENT, urmând ca, la următoarea abatere, să fie aplicate și alte sancțiuni, care pot ajunge inclusiv la diminuarea drepturilor salariale.

Totodată, având în vedere ultimele cazuri mediatizate de îmbolnăvire cu COVID-19, precizăm că niciuna dintre anchetele epidemiologice nu au constatat drept cauză a infectării activitatea desfășurată în cadrul instituției noastre.

Publicat: 08/10/2020